Iedereen heeft wel een verhaal over hoe het dragen van je kindje begonnen is. Vaak zijn er veel overeenkomsten en soms ook niet. Uiteindelijk gaat het dragen van je kindje op een gegeven moment ook aflopen of gaat het verhaal nog door op een volgende baby. Hier ga ik het hebben over mijn verhaal en hoe het allemaal begonnen is.

Toen mijn dochter Sophia geboren was in 2013 heb ik bij een Facebook-vriendin het dragen van haar baby gezien. Ik vond het mooi dat je je baby zo mooi en gracieus bij je kon dragen, ook was het natuurlijk ontzettend handig om je beide armen vrij te hebben.

Ik kreeg mijn eerste drager van mijn moeder, meegenomen uit Hong Kong. Helaas niet ergonomisch maar ik had daar nog geen idee van tot ik erop werd gewezen door dezelfde vriendin. Maar ondanks dat het niet ergonomisch was, vond ik het dragen en mijn baby dicht bij me geweldig!

Wanneer het je interesse heeft gewekt, dan ga je het onderzoeken.

Daarna had ik een mei tai/meh dai gekocht via Marktplaats en ik kan me nog herinneren dat ik dat met klittenband moest bevestigen. Ik had totaal geen weet van wie dat kwam of welk merk dat was. Maar ook dat was even de handigheid erin krijgen, op één of andere manier wou het me niet lukken om het goed strak te krijgen en voor mijn gevoel kreeg Sophia niet genoeg ondersteuning in nek. En ging ik verder kijken voor een geweven draagdoek.

Als kersverse en onervaren moeder vond ik het behoorlijk prijzig voor een lap stof. De prijzen zijn minimaal €50 en gaan zo hoog als je wilt, ik zag door het bos de bomen niet meer. Ik ging voor een mooie vrolijke regenboog doek van Little Frog, €50 vond ik wel een schappelijke prijs.

Little Frog stripe Sunny Agate II
100% katoen
240 g/m2

Mijn eerste doek was prachtig, zwaar lang en lekker vrolijk. De eerste stap is gezet; ik heb de doek en wat nu? Gelukkig hebben we internet en zoek ik naar instructies hoe ik moet knopen. En daar kwam ik op het YouTube kanaal van WrapYouInLove van Hedwych Veeman.

Mijn eerste knoop is de FWCC (Front Wrap Cross Carry) voor newborns. Ik heb de video een paar keer bekeken, wat geduld van ons beiden, even oefenen en het was me gelukt! Mijn dochter was toen der tijd een half jaar en ze vond het prachtig en beiden vonden we het heerlijk om zo dicht bij elkaar te zijn. Ontzettend genieten dit!

FWCC in Little Frog Stripe Sunny Agate II

The most precious thing you ever get to wear is your baby.

En zo begon langzaam mijn liefde voor het dragen, eerst was mijn interesse gewekt door de schoonheid van dragen en daarna door de functionaliteit. Ik heb daarna een doek aangeschaft, mijn keuze gebaseerd op de prijs zonder te kijken wat voor blend de doek heeft en ben gaan oefenen via YouTube. En daarna kwam pas het echte werk; het onderzoeken wat dragen inhoudt en hoe meer je je erin verdiept hoe meer je de “rabbithole” in gaat. Maar later daarover meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *