Artipoppe House

De tijd is aangekomen om het over mijn favoriete merk Artipoppe te gaan hebben! Ik ben best fan van het merk en heb al redelijk wat doeken, dragers en accessoires in mijn bezit (gehad).

Artipoppe is high end, oftewel een hogere klasse wat betreft de draagdoeken merken en dat merk je in de blends, exclusiviteit en bij het dragen dan voel je je echt classy. Als draagmama vind ik dat Artipoppe je outfit echt afmaakt en je dit echt een keer meegemaakt moet hebben in je draagavontuur.

In mijn vorige blog heb je gelezen hoe ik ben begonnen met de Hawaii Elvis, hij was van 100% katoen en ondanks dat het een maat 5 was was hij heerlijk zacht. Ik was zo blij met deze ruil, soms denk je terug en begin je zo dankbaar te zijn voor de goede dingen die gebeurd zijn in je leven. Hoe klein het ook is, dankbaar zijn is altijd goed.

Artipoppe heeft verschillende patronen in hun collectie zoals Boho, Arrow, Made in China (MIC), Delft, Nina, SuperNova, Tyger, Leopard Birds en nog veel meer. Maar mijn one and only patroon is toch echt Argus.

Het “Argus” patroon van Artipoppe.

Argus is afgeleid van een pauwenveer en daar een symmetrisch patroon van gemaakt. Als ik ergens van hou dan is het wel symmetrie, ook zijn er andere merken die dan een soortgelijk pauwenveer-patroon uitbrengen maar het is toch anders en minder strak vormgegeven voor mijn gevoel. Het is simpel maar ontzettend verfijnd en elegant. Ik werd verliefd op dat patroon en nog steeds tot de dag van vandaag bestaat mijn Artipoppe Stash (verzameling/collectie) alleen maar uit Argussen.

Artipoppe

Artipoppe is opgericht door Anna van den Bogert in 2013, ze was werkloos en na de geboorte van haar tweede kind besloot ze een merk op te richten die zou bijdragen aan het moederschap. Haar visie is het bijdragen aan het natuurlijke moederschap en je ook nog mooi en zelfverzekerd te laten voelen samen met je kindje.

In 2015 had ik mijn eerste Artipoppe Hawaii Elvis, uit een ruil met een andere mama. Gewoon rechtstreeks van Artipoppe kopen ging nog via Etsy en was echt moeilijk.

Artipoppe liet vroeger via social media weten wanneer ongeveer de oplage online zou komen en dan kon je praktisch de hele dag achter de computer of op je telefoon zitten en de pagina blijven verversen totdat je de doeken online ziet komen en als je per ongeluk nog een keer op verversen drukt, omdat je de hele dag al bezig bent, dan zijn ze uitverkocht. Of je hebt ze eindelijk in je beeld en tijdens het winkelmand- of afrekenproces ben je de gewenste Artipoppe al weer kwijt.

Dit was zo ontzettend spannend maar soms ook net zo frustrerend, mij was het nooit gelukt om via Etsy een Artipoppe te bemachtigen. Vaak liep Etsy ook vast doordat er zoveel mama’s over de hele wereld de pagina aan het verversen was. Vaak liep het uit op één grote frustratie en teleurstelling, en de enige manier om nog een doek te kunnen bemachtigen is via de Facebookgroepen van Artipoppe.

Shop Opening

De sensatie van Artipoppe was toen niet alleen van het uitbrengen van gelimiteerde doeken maar ook van de sensationele Shop Openingen.

Als je op de pagina kwam van de Artipoppe House en je het plaatje ziet zoals hier boven aan en je ziet in plaats van “closed” dus “open” staan en je klikt erop, dan kom je op een pagina waar je je gegevens in kan vullen. Daarna zal Artipoppe contact met je opnemen om je wensen te bespreken voor een custom doek.

Met een custom doek wil ik zeggen dat het een doek is waar je je zelf de kleuren en blend kan bepalen en uiteraard moet dit wel binnen je budget passen maar dit is wel een exclusieve happening dat minder vaak gebeurde dan het uitbrengen van de doeken.

Zelf heb ik dat nog nooit meegemaakt en de laatste keer dat ik het heb gezien bij iemand anders was wel vorig jaar, dus het kan nog wel maar die persoon had geen custom doek. En stiekem hoop ik nog wel dat het er van zou komen voordat mijn draagdagen voorbij zijn.

Artipoppe Win Acties

Artipoppe Win Acties, met veel liefde denk ik nog hieraan terug want ook ik heb een doek van Artipoppe gewonnen. Je ziet dat regelmatig voorbij komen, dat andere mama’s (of andere mensen) meedoen met win acties en dan winnen. Echt super leuk maar nooit had ik gedacht dat het weggelegd zou zijn voor mij en zeker niet van Artipoppe!

Artipoppe hield vroeger win acties van nog uit te brengen doeken, via hun Facebook pagina of Instagram en dan kun je meedoen door te reageren of delen van de actie, ook blends raden was echt heel leuk. Ik weet nog dat ik dat ontelbare keren heb gedaan zonder resultaat en het was zo leuk.

Tot op de dag van 12 mei 2017 waarin Artipoppe vroeg om de doek te delen die je zo graag zou willen maar gemist heb. Toen heb ik een korte Instagram clip gemaakt van Argus Curse My Purse en Argus Midnight. Alleen de clip in elkaar zetten was al heel leuk voor mij om te doen want ik ben echt gek op creativiteit.

Op zondag 14 mei, de dag dat mijn verjaardag op Moederdag viel, kreeg ik een melding dat ik werd genoemd op Instagram. Nieuwsgierig ging ik kijken en toen ik zag dat Artipoppe mij heeft genoemd, ging mijn hart wel even sneller kloppen! Mijn hart stond stil op het moment dat ik zag dat ik Argus Curse My Purse had gewonnen, het was zo onverwachts want Artipoppe was zo onbereikbaar voor mij en toch won ik hem! Deze doek is perma (lees: permanent) want hij heeft ontzettend veel emotionele waarde voor mij.

Win Actie Curse My Purse
(mijn oude Instagram)

Zo ging het een aantal jaren, de doeken waren zeer gelimiteerd TOAK (Two of A Kind) of HSA (Highly Sought After) en vele mama’s waren ISO (In Search Of) of zelfs DISO (Desperately In Search Of), door dit werden de Marktwaarde (MV) vanzelfsprekend torenhoog. De doeken werden in een rap tempo verkocht voor ongeveer 5x de retailwaarde. Dus ook de verkoop in de Facebookgroepen waren minstens zo spannend.

In de tussentijd ontpopten er ineens allemaal draagdoeken-merken als paddestoelen uit de grond, leuke maar ook genoeg merken die niet mijn cup of tea waren. Maar ik zat er al te diep in de Rabbit-Hole van Artipoppe dus ik bleef trouw aan mijn merk. Zoveel merken en doeken en de draagdoeken-markt raakte zwaar verzadigd.

Artipoppe begon minder doeken uit te brengen en begonnen zich te richten op dragers genaamd Zeitgeist, van regelmatige releases ging het nog naar de Vogue Nights in april en oktober waar je doeken met 40% korting kon kopen. Ook daar moest je wel heel snel zijn want op is op. Maar ook daar is Artipoppe mee gestopt sinds dit jaar (2020).

Een enkele doek staan er op de website en het zijn geen gelimiteerde. Zo nu en dan is er spanning in de groepen want er is weer wat nieuws, een nieuwe Zeitgeist! Nu is er een gelimiteerde collectie van Romy Boomsma, maar ook helaas niet mijn stijl. Wel goed voor mijn portemonnee en uiteraard is mijn partner blij.

In de groepen worden er ondertussen nog veel bestaande doeken verkocht en geruild maar de prijzen zijn nu nog voor retail tenzij het echt gelimiteerd is. Op zich vind ik de B/S/T hoe hij nu is wel beter omdat het nu “eerlijker” is voor mijn gevoel en minder schadelijk voor de portemonnee. Maar ik begrijp dat het wel pittig is voor de mama die een doek met veel MW gekocht heeft en nu de prijzen zo ziet dalen.

Met liefde en weemoed denk ik terug aan die fantastische tijd van Artipoppe, zoveel sensatie en dit was echt zo ontzettend uniek van Artipoppe. De Shop Openingen waren speciaal, de gelimiteerde releases en win acties onbereikbaar maar wanneer je het niet verwacht dan wordt je blij verrast. Ik en vele mama’s kunnen dit beamen, we missen het.

Ook gaan de draagdagen voor mij een keer eindigen en de mama’s die deze Artipoppe tijd hebben meegemaakt met mij zijn vaak ondertussen al niet meer dragend. Ik heb zoveel mensen leren kennen, heel veel kwetsbare verhalen, speciale momenten van mama’s mogen meemaken. Ik heb zoveel geleerd van anderen en mezelf opnieuw leren kennen als moeder. En deze tijd mag niet vergeten worden en ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *